AED (Automated External Defibrillators) van AV medical
 

De AV in AV Medical staat voor AdVice in Medical.

AVMedical werd in 2003 opgericht door André Martens. Het bedrijf heeft verschillende onderzoeken verricht naar het gebruik van AED defibrillatoren in België en zijn omringende landen. Hier werd heel duidelijk dat België iets moest gaan doen om die povere 5% slachtoffers die nu een hartritmestoornis overleven te verhogen. AVMedical wil meer levens redden door zijn AED toestellen en reanimatietechnieken dichter bij het grote publiek te brengen.

De AED defibrillator is een belangrijke pijler in de overlevensketting. Als iemand een plotselinge hartritmestoornis krijgt, is de eerste reactie van omstanders vaak het alarmnummer 100/112 bellen. Hoe goed bedoeld ook, de harde realiteit leert dat hulpdiensten vaak niet snel genoeg ter plaatse kunnen zijn. Het verkeer zit vast, de capaciteit is ontoereikend of de plek moeilijk bereikbaar. Terwijl snel ingrijpen cruciaal is: elke seconde telt. Om deze reden overleven nu slechts 5 op 100 Belgen een plotselinge hartritmestoornis. DOODzonde, want als er binnen de 5 minuten kan worden ingegrepen, zou dat aantal al tot 72 kunnen oplopen.

AVMedical heeft de ambitie om de schakel te zijn tussen slachtoffers van een hartritmestoornis en hulpverleners die géén medische achtergrond hebben. U hoeft niet machteloos toe te kijken als het in uw omgeving gebeurt. Op het werk, tijdens het sporten, thuis of in een theater bijvoorbeeld.

Ook U kunt levens redden! De hartritmestoornis die in de meeste gevallen het fibrilleren van het hart is, kan enkel door een gedoseerde schok met een AED defibrillator weer hersteld worden.
Wil u straks niet hulpeloos toekijken, neem dan vandaag de stap en lees verder op onze website welke mogelijkheden wij u kunnen aanbieden.

 

 

 
  © avmedical